Maakt uw Skoda versnellingsbak bijvoorbeeld een gierend, ratelend schrapend of zingend geluid? Rijd dan niet verder en voorkom extra kosten!

Vanuit ervaring in onze klantenkring is aan het licht gekomen dat de lagers van een aantal VAG versnellingsbakken een zwak punt zijn. Wij konden onze klanten een revisie aanbieden doordat we veel ervaring hebben met de M32 versnellingsbak revisie (zie ook het andere artikel hierover op onze website).

De juiste leveranciers, het aanwezige speciale gereedschap en de jarenlange kennis van onze monteurs zorgen ervoor dat we ook deze versnellingsbakken tegen een scherp tarief maar met behoud van de hoge kwaliteit kunnen reviseren.

De versnellingsbakken zijn onder andere te vinden in types als:

 • Skoda Citigo

 • Skoda Enyaq

 • Skoda Fabia

 • Skoda Felicia

 • Skoda Kamiq

 • Skoda Karoq

 • Skoda Kodiaq

 • Skoda Octavia

 • Skoda Rapid

 • Skoda Roomster

 • Skoda Scala

 • Skoda Superb

 • Skoda Yeti

Wilt u er zeker van zijn dat wij uw versnellingsbak kunnen reviseren? Verzend ons dan het kenteken (bij een ingevoerde auto ook graag het chassisnummer) zodat we dit voor u kunnen checken.

Tarieven lager revisie incl. BTW
Excl. de- en montage (losse versnellingsbak voor bijv. autobedrijven): € 725,-
Incl. de- en montage (+ nieuwe versnellingsbakolie): € 1150,-

Meerwerk
Is er meer schade ontstaan in uw versnellingsbak dan alleen de lagers? Of schakelt hij niet meer naar behoren? Dan is er meer aan vervanging toe buiten onze lager revisie om. We bekijken dit uiteraard als de versnellingsbak open is gemaakt, en na overleg met u kunnen ook bijvoorbeeld de tandwielen vervangen worden. De prijs hiervan is per auto wisselend, indien u een offerte wenst dan kan dat a.d.h.v. het kenteken en/of chassisnummer.

Losse versnellingsbak aanleveren
Zoals hierboven beschreven is dat mogelijk. U zorgt dat de versnellingsbak gedemonteerd wordt en levert deze vervolgens bij ons aan voor de lager revisie. Let op: wij kunnen hierdoor geen exacte diagnose stellen aangezien voor- en achteraf proefrijden niet mogelijk is. Het is ons daardoor niet bekend wat de klachten precies zijn en wat er moet gebeuren om het probleem te verhelpen. Daarnaast kunnen wij dan geen garantie geven op de de- en montage. De voorkeur gaat daarom altijd uit naar het brengen van de hele auto zodat we u het beste kunnen helpen.

Extra's
Wij checken ook altijd de staat van overige onderdelen zoals keerringen, koppeling, druklager en het vliegwiel. Deze onderdelen zijn per kenteken verschillend. Indien gewenst kunnen wij ook hiervoor een offerte maken. Extra reparaties die wij constateren worden alleen uitgevoerd na akkoord van de klant. Wij repareren ook alleen wanneer dit écht noodzakelijk is en altijd na overleg met u. Daarnaast bewaren wij de gedemonteerde onderdelen zodat u ze bij het ophalen van de auto kunt bekijken of meenemen. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en wat u van ons kunt verwachten.

Reparatie niet akkoord
Wanneer wij tijdens de reparatie onderdelen constateren die aan vervanging toe zijn, zullen wij dit telefonisch bespreken en adviseren. Het is aan u wat er uitgevoerd mag worden. Wanneer u geen akkoord geeft op deze reparatie, vermelden wij het advies op de factuur. Bij niets uitvoeren/repareren worden er diagnose kosten in rekening gebracht.

Garantie
U ontvangt 12 maanden garantie op de door ons uitgevoerde reparatie.

Proefrit
Indien gewenst gaan we vooraf met u een proefrit maken. Na de revisie kunt u met ons meekijken wat we hebben gedaan, en kunnen we opnieuw een proefrit maken zodat u het verschil duidelijk kunt merken!

Vervangend vervoer & haal- en brengservice
Mogelijkheden omtrent het brengen en halen van de auto of de versnellingsbak zijn uiteraard te bespreken. Ook is er eventueel vervangend vervoer beschikbaar, hier leest u meer over op deze pagina. Haal- en brengservice van en naar treinstation Zaltbommel is ook in overleg en tegen een vergoeding van € 25,- mogelijk.

Afspraak
Wanneer u graag de versnellingsbak door ons wilt laten reviseren, vragen we u tijdig een afspraak in te plannen. De versnellingsbak revisie neemt ongeveer drie werkdagen in beslag. De werkplaats is open van maandag t/m vrijdag. Op dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagochtend kunt u ook terecht voor het brengen of ophalen van de auto. Bekijk onze exacte openingstijden onder het kopje 'Contact' in het menu.

Vragen?
U kunt altijd contact met ons opnemen via 0418-552425 of stuur een e-mail naar info@vanloonautobedrijf.nl, we zorgen dat uw vraag zo snel mogelijk beantwoord wordt.