DSC_0087 DSC_0083

Hoort u bijvoorbeeld een jankend, zoemend of schavend geluid tijdens het rijden in uw Volvo of Landrover? De kans is groot dat dit geluid vanuit de achteras komt en veroorzaakt wordt door het differentieel. Door middel van een achter differentieel / haldex revisie wordt dit probleem verholpen. Hiervoor kunt u ook bij ons, uw Volvo specialist, terecht.

Let op: wegens vakantiedrukte en zomersluiting plannen wij op dit moment vanaf week 32.

Het mankement komt veel voor bij alle vierwielaangedreven auto's (4x4 / AWD / Cross Country), welke zijn voorzien van een achter differentieel met een haldex-koppeling:
- Volvo S40 AWD
- Volvo V40 Cross Country AWD
- Volvo V50 AWD
- Volvo S60 AWD
- Volvo V60 AWD
- Volvo V60 Polestar
- Volvo S60 R AWD
- Volvo XC60 AWD
- Volvo V70 AWD
- Volvo V70 R AWD
- Volvo XC70
- Volvo S80 AWD
- Volvo XC90 AWD

- Land Rover Freelander 2/LR2
- Land Rover Range Rover Evoque (vierde generatie tot 2013)

Rijd weer probleemloos en met plezier in uw vierwielaangedreven Volvo of Landrover, en laat het differentieel van de achteras door ons reviseren!

TarievenIncl. BTW
Achter differentieel / haldex revisie incl. de- en montage € 1445,-
Achter differentieel / haldex revisie excl. de- en montage (voor autobedrijven) € 825,-
Haldex revisie incl. de- en montage € 635,-

Inhoud differentieel / haldex revisie
Wij bieden een complete reparatie aan.  De differentieel / haldex revisie is inclusief:

 • Lagers

 • Keerringen

 • O-ringen

 • Moeren

 • Olie differentieel

 • Olie haldex

 • Oliefilter haldex

 • 3D uitlijnen van de auto

 • Arbeid de- en montage

 • Arbeid revisie

 • Uitlezen met VIDA

 • Proefrit voor en achteraf

 

Planning
Wegens drukte en de grote vraag naar deze revisie plannen wij gemiddeld 5-6 weken vooruit. In week 30 en 31 zijn wij gesloten. We vragen u vriendelijk hier rekening mee te houden.

Enkel haldex revisie
Het kan voorkomen dat uw auto geen problemen heeft met het differentieel, dit zal dan blijken uit de diagnose die wij altijd vooraf stellen. Onnodig kosten maken is natuurlijk zonde, dus als het differentieel nog in orde is kunnen we ook alleen de haldex voor u reviseren.

Haldex pomp
In de meeste gevallen is het niet nodig om de haldex pomp te vervangen. Om onnodige kosten voor u te voorkomen, vervangen we de pomp niet standaard maar enkel als dit nodig blijkt te zijn. Na de differentieel / haldex revisie en proefrit kunnen we controleren of de druk van de haldexpomp in orde is. Als deze te laag blijkt te zijn, is ook de pomp aan vervanging toe. Deze defecte pomp kan ook storingen, wel en/of niet zichtbaar in het dashboard, veroorzaken. De extra kosten hiervan zijn € 420,- inclusief arbeid en BTW.

Diagnose
U bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvende diagnose, dit doen we wel op afspraak zodat we tijd voor u kunnen vrijmaken. Indien u de benodigde reparatie vervolgens door ons uit laat voeren, is de diagnose gratis. Mocht u besluiten niet over te gaan tot reparatie dan bedragen de kosten € 50,00.

Garantie
U ontvangt 12 maanden garantie op de door onze specialisten uitgevoerde revisie.

Proefrit
Indien gewenst gaan we vooraf met u een proefrit maken. Na de revisie zullen we u laten zien wat we gedaan hebben en maken ook een proefrit met u. We verzekeren u dat u het verschil duidelijk kunt merken.

Vervangend vervoer & haal- en brengservice

Er is eventueel vervangend vervoer beschikbaar, de mogelijkheden en kosten hiervan leest u op deze pagina. Haal- en brengservice van en naar treinstation Zaltbommel is ook in overleg en tegen een vergoeding van € 20,- mogelijk.

Afspraak maken
Wanneer u ervoor kiest het achter differentieel door ons te laten reviseren, vragen we u tijdig een afspraak in te plannen. De differentieel revisie neemt ongeveer twee werkdagen in beslag. U kunt bij ons terecht van maandag t/m zaterdag, en ook op 2 avonden. Bekijk onze exacte openingstijden onder het kopje 'Contact' in het menu.

Vragen?
Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via 0418-552425 of stuur een e-mail naar info@vanloonautobedrijf.nl.