Klachten
Diverse Volvo's en Land Rover's rijden rond met klachten als:

  • Zingend geluid

  • Ratelend geluid

  • Knarsend geluid

  • Trilling bij optrekken

  • Een knal/tik bij haaks sturen

  • Achterwielaandrijving werkt niet

Oorzaak & oplossing
Merkt u één van bovenstaande problemen bij uw auto? Wij helpen u graag met het verhelpen hiervan. De klachten worden onder andere veroorzaakt door versleten spiebanen (ook wel splines genoemd). Hierdoor kan er geen verbinding worden gemaakt met de versnellingsbak. Vanuit onze specialisatie in Volvo is deze reparatie aan het licht gekomen. Daardoor hebben wij deze klachten regelmatig mogen verhelpen voor onze klanten en daarmee kennis kunnen vergaren.

Let op: wegens vakantiedrukte en zomersluiting plannen wij op dit moment vanaf week 36.

Diagnose
Wij stellen altijd vooraf een diagnose, ookal is dit bijvoorbeeld reeds door een ander autobedrijf uitgevoerd. Wij maken een proefrit zodat we zelf ook duidelijk kunnen constateren wat de klachten zijn. Mocht onze diagnose anders zijn dan u had verwacht, dan nemen we uiteraard contact met u op. Indien gewenst kunt u ook samen met één van onze monteurs een proefrit maken als u de auto komt brengen en weer komt ophalen.

Inhoud & tarieven
Bij de haakse overbrenging (tussenbak) revisie worden de keerringen, (konische) lagers en de afdichtringen vervangen. Er zijn verschillende opties qua prijzen, aangezien het niet altijd noodzakelijk is om de as/splines in orde te maken. De mogelijkheden zijn als volgt:

-Los aangeleverd (voor autobedrijven bijv.)-
Revisie excl. de- en montage en excl. de splines van de as: € 625,-
Revisie excl. de- en montage en incl. de splines van de as: € 1325,-

-Compleet Volvo-
Revisie incl. de- en montage en excl. de splines van de as Volvo: € 950,-
Revisie incl. de- en montage en incl. de splines van de as Volvo: € 1550,-

-Compleet Land Rover-
Revisie incl. de- en montage en excl. de splines van de as Land Rover: € 1095,-
Revisie incl. de- en montage en incl. de splines van de as Land Rover: € 1695,-

Indien nodig extra:
Verbindingsbus + bijhorende keerringen vervangen: € 195,-
3D uitlijning: € 75,-
Shimmen: € 75,-

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Planning
De reparatie neemt een aantal dagen in beslag dus we vragen u vriendelijk rekening te houden met uw planning. Wegens drukte en de grote vraag naar deze revisie plannen wij gemiddeld 5-6 weken vooruit. In week 30 en 31 zijn wij gesloten. We vragen u vriendelijk hier rekening mee te houden.

Garantie
U ontvangt 12 maanden garantie op de door ons uitgevoerde reparatie.

Vervangend vervoer & haal- en brengservice
Mogelijkheden omtrent het brengen en halen van de auto zijn uiteraard te bespreken. Ook is er eventueel vervangend vervoer beschikbaar, hier leest u meer over op deze pagina. Haal- en brengservice van en naar treinstation Zaltbommel is ook in overleg en tegen een vergoeding van € 20,- mogelijk.

Vragen?
U kunt altijd contact met ons opnemen via 0418-552425 of stuur een e-mail naar info@vanloonautobedrijf.nl, we zorgen dat uw vraag zo snel mogelijk beantwoord wordt.